Baardshampoo

Published May 26, 21
12 min read

Baardzeep

Altijd al willen weten wat het verschil is tussen baard balm, baard wax en baard olie? En wanneer je nou wat gebruikt?…. Dan hopen we dat dit artikel je op weg helpt… Met ingang van vandaag verkopen we naast onze baardoliën ook ons eigen Dutchbeards baard wax en baard balm.

(vooralsnog is de balm en wax alleen te verkrijgen in een SATAN’S BLUFF variant maar dat zal in de toekomst zeker gaan wijzigen.) Op deze manier hoef jij je geen zorgen te maken of de geur van je olie wel past bij de geur van je wax of balm (scheerolie). Ik hoor je al denken….”Of de geur van je olie wel past bij de geur van je wax of balm?”, “Gebruik je die tegelijkertijd dan?”, “maar wat is het verschil dan?”Het simpele antwoord is volmondig, “Ja!” je kan wax of balm gewoon combineren met je favoriete baardolie.

Maar waarom zou je…. Ik zal eerst uitleggen wat wij verstaan onder de verschillende producten want daar zijn nogal veel verschillende visies op. Ik zal niet zeggen dat onze visie de juiste is, maar daar mogen jullie zelf over oordelen. Baardolie is zoals de naam al zegt olie voor in je baard.

Afhankelijk van de producent worden hier natuurlijke dan wel niet natuurlijke componenten voor gebruikt. Bij Dutchbeards kiezen wij ervoor om te werken met natuurlijke ingrediënten. Bij hoge uitzondering zijn wij op zoek naar een bepaalde geur die niet (of niet meer) voorkomt in de natuur en dan zullen ook wij moeten terug vallen op niet natuurlijke geurstoffen.

Baard Wax Of Balsem - De Verschillen En Welk Merk

Ook hier zijn grote verschillen in aangaande de kwaliteit maar dat is een andere discussie. Dus baardolie bestaat uit basisolie en geurolie (essentiële oliën (EO’s)). Beiden hebben een bepaalde (uit)werking op zowel haar als huid. Ja zeker mensen, baardolie is niet alleen maar goed voor je baard! Het is net zo belangrijk voor de huid die eronder zit (onthoudt dit even, hier komen we later op terug).

Weliswaar kunnen er grote verschillen zitten in de dikte van de olie, maar alle baardolie hoort wat ons betreft vloeibaar te zijn bij kamertemperatuur. Baardolie smeert dus makkelijk in de baard en het is ook vrij eenvoudig om de huid eronder te raken. Waarmee het dus zijn werk kan doen voor zowel huid als haar.

Omdat baardolie vloeibaar is, en omdat een goede baardolie in je huid en haar trekt heeft het geen ‘hold’. Oftewel je kan je baard er niet mee modelleren. Je baard zal wel zachter en soepeler worden waardoor hij waarschijnlijk beter valt, maar je kan hem niet echt sturen met olie.

Wax is hard, niet vloeibaar, zelfs bij de wat hogere temperaturen zou je wax nog steeds hard moeten zijn. (alleen op hele warme dagen moet je oppassen dat je niet de boel uit je potje laat lopen). Wax is vaak gemaakt met behulp van bijenwas (vandaar waarschijnlijk ook de naam ‘Wax’), en heeft als hoofddoel om ‘hold’ te creëren.

Baardbalsem - Voor Een Dikke, Volle Baard

Nu moet ik wel meteen aangeven dat er behoorlijk grote verschillen zitten tussen wax voor in haar/baard en wax voor je snor. Omdat een mooi gemodelleerde snor vaak heel veel ‘hold’ behoeft is deze vaak extreem sterk. Ik ken weinig kerels die een baard hebben en daar graag snorrenwax in zouden willen smeren.

Baardverzorging: Wat Zijn De Beste Producten Van 2021?Baardschaar

Als je teveel gebruikt dan krijg je al snel het gevoel dat je met een ‘vette’ baard rondloopt. Omdat je kleine hoeveelheden zal gebruiken zal er weinig van het product op je huid komen en daardoor zal je dus minder profiteren van de verzorgende aspecten voor je huid. shavette. Onze waxen zijn weliswaar gebaseerd op onze oliën en om nog maar te zwijgen over de geweldige eigenschappen van bijenwas.

En daar heb je meteen een goede reden om naast je wax ook een goede olie te gebruiken. proraso. Dan rest ons nog baard balm. Er zijn heel veel producten op de markt die verkocht worden als baard balm. Terwijl deze in onze ogen eigenlijk gewoon wax zijn. Zoals al eerder uitgelegd, baardolie is vloeibaar, wax is vast (hard) en je raad het al, balm hoort daar tussenin te zitten.

Dit maakt het voor de consument niet makkelijker, daarom kiezen wij ervoor om een duidelijk onderscheid te hanteren tussen oli, balm en wax. Je hebt bijvoorbeeld crème, wat gemaakt is op waterbasis en je hebt zalf, dat bestaat uit vetten. Balm bevat geen water, kan vetten bevatten maar bevat net als wax ook bijenwas, alleen in geringere mate.

Baardolie Baardbalsem Set Met Baardkam

Denk dan aan kokosboter, of mango boter. Hierdoor heeft (een goede) balm dezelfde consistentie als bijvoorbeeld boterKort samengevat, is balm dus een product dat je makkelijk met je vingers uit het potje haalt (zoals bijvoorbeeld crème) en wat niet vloeibaar is. Simpeler kan ik het niet uitleggen. Dutchbeards balm is net zo als de wax gebaseerd op onze baardolie en bevat dan ook alle goede aspecten van onze oliën.

En het is zachter dus makkelijker om te verspreiden door je baard en eveneens makkelijker om de huid eronder mee in te masseren. Je kan dus alleen balm gebruiken in plaats van olie, echter omdat balm veelal bijenwas bevat zal je baard wat vettig aanvoelen als je het vergelijkt met olie.

En als mijn baard een eigen wil begint te ontwikkelen, dan probeer ik hem in te tomen met een beetje balm. Ik heb niet een dusdanig lastige baard dat ik snel naar de wax zal grijpen. Om het overzichtelijk te houden hebben we hieronder een overzicht gemaakt. Hierin hebben we samengevat hoe de verschillende producten presteren en hoe makkelijk ze zijn in het gebruik (op zich of gecombineerd) H: +V: +++G: ++H: ++V: +++G: +H: +V: +++G: ++H: ++V: ++G: +H: ++V: +++G: +H: ++V: ++G: + Hopelijk geeft deze tabel je een beetje inzicht en helpt het je met het maken van de juiste productkeuze.

Alles Weten Over BaardolieZo Vind Je De Beste Baardolie Voor Jouw Baard

Je keuze zal bepaald worden door de hoeveelheid verzorging, hold en het gebruiksgemak (lockharts). Alles nog even op een rijtje:Olie is voornamelijk verzorgend en trekt goed in je huid en haarBalm geeft een lichte tot medium hold en is verzorgend maar kan je baard wat vettig doen aanvoelenWax heeft een stevige hold, en alhoewel de ingrediënten verzorgend zijn zal je weinig ervan gebruiken dus mis je toch wat aan de verzorgende kant als je alleen wax gebruikt.

Texturizing Powder

Als je nog vragen hebt stel ze dan gerust want we helpen graag. Je kan hieronder een opmerking plaatsen of ons een berichtje sturen op onze Facebook page..

Een goede baardverzorging is essentieel voor een perfect resultaat. Voor de verzorging van de baard kun je diverse producten gebruiken. Baardolie en baardbalsem zijn bij uitstek de twee bekendste hiervan. Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen de twee? En welke kun jij het beste gebruiken? In deze blog neem ik je mee in de wereld van baardolie en baardbalsem zodat jij weet wat je kunt kiezen.

Je kunt dit voorkomen door je kin af en toe te borstelen en vervolgens te voeden met een baardolie of baard balsem. De borstel haalt de schilfers weg waardoor de nieuwe huid heel goed voedingsstoffen op kan nemen. Vervolgens wordt de baard olie of baard balsem goed opgenomen. Heb je nog een erg korte baard dan zijn de haartjes vaak van zichzelf nog een beetje scherp en hard.

Dit verminderd de jeuk ook nog wat. Je houdt de baard zacht door deze met een milde baard shampoo te reinigen en een baard conditioner te gebruiken. Deze bevat ingredienten die de haren lekker zacht maken. Daarnaast is een goede verzorging met een baard olie of baard balsem essentieel om de haren zacht te laten worden.

Texturizing Powder

De baardborstel kun je zien als een scrub. Het reinigt en verzacht de onderliggende huid. Onzuiverheden gaan uit de baard en je baard wordt erg zacht. De baardborstel verwijderd ook huidschilfers en dode huidcellen. Dit zorgt ervoor dat je onderliggende huid en de baardharen optimaal de voedingsstoffen van je producten kan opnemen.

Ook helpt het de olie door je baard te verspreiden, en stimuleert het de bloedsomloop wat baardgroei stimuleert. Vanzelfsprekend kun je met een baardkam je baard in model kammen. Maar de baardkam is ook erg nuttig wanneer je baardolie goed door de haren wilt verspreiden. De olie wordt zo gelijkmatig over alle haren verdeeld.

Een baardolie zorgt ervoor dat de baardharen en onderliggende huid van voldoende voedingsstoffen wordt voorzien. De ingredienten hydrateren en beschermen de baard. Baardolie is nodig omdat de onderliggende huid alleen niet voldoende de baardharen kan voeden wanneer je baardharen groeien. Het voorkomt zo dat je huid gaat kriebelen, irriteren of schilferen. azbane.

Daarom is deze extra verzorging echt wel nodig. Daarnaast maakt het de haren lekker zacht en laat ze er mooi uitziet. baardolie laat je baard vaak ook heerlijk ruiken. Wanneer je baard wat langer is wil je je baard mooi verzorgt houden of misschien zelfs in model. Met een baard balsem creëer je controle over de haren.

Baard Verzorgingsproducten Waar Zijn Ze Goed Voor?

Ook bevat een baard balsem voedende en verzachtende ingredienten. Het kan dus voor beide doeleinden gebruikt worden. Sommige mannen hebben erg dikke en wilde baardharen die niet met enkel een baard balsem de hele dag in het gareel gehouden kunnen worden. Dit kun je gelukkig makkelijk oplossen:Was je baard met baard shampooBehandel het hierna met een baard conditionerPak nu een föhn en baardkamTerwijl je met een baardkam je baard in model kamt richt je een warme fohn op je baardStrijk voldoende door je baard en blijf föhnen totdat je baard helemaal droog isVervolgens kun je met een baardbalsem of baardwax je baard in model houdenVoor de kortere baard is ons advies je baard in ieder geval te wassen met een baard shampoo, te voeden met een lichte baardolie of baard balsem en af en toe te borstelen om dode huidcellen te verwijderen en de haren lekker zacht te houden.

Voor de verzorging van de snor hebben we aparte producten. Hydratatie en voeden kan nog steeds goed met een baardbalm of baardolie, maar het sijlen van een snor heb je een snorrenwax voor nodig. Het is ongeveer hetzelfde product als een baardbalm/wax, maar dan harder. Zeer goed te gebruiken als je jouw snor in een krul wilt leggen of gewoon van je bovenlip af wilt hebben.

De industrie is verzadigd met veel verschillende baardproducten waaruit u kunt kiezen, en ze rapporteren allemaal verschillende doeleinden en resultaten. Maar wanneer twee baardverzorgingsproducten hetzelfde effect op het haar hebben, struikelen klanten wanneer ze weten welk product ze moeten kiezen. We hebben een voortdurende stroom van klanten die vragen stellen over het verschil tussen baardolie en baardbalsem, ook wel "baardbalsem" genoemd.

Wat voor soort baard schommelt je bijvoorbeeld (is het een lange baard die veel product nodig heeft, of is het een korte verzorgde baard voor op het werk?). Een andere variabele waarmee rekening moet worden gehouden, is het huidtype. Is je huid droger dan normaal, of is hij te vettig? Houd je van een glanzende baard, of heb je liever een matte finish? Werk je in de horeca, op kantoor of buitenshuis?Al deze vragen zijn van toepassing wanneer u ervoor kiest om balsem of olie te kopen. pre-shave.

Shampoo

Dit is het fundamentele verzorgingsaccessoire voor de moderne beardsman. Dit product wordt doorgaans aanbevolen voor alle baarden, maar vooral in de vroege stadia van baardgroei. De hydraterende factoren helpen bij het behandelen van baardroos en schilfering, en kalmeren ook de jeukende fase van nieuwere en jongere baarden. Baardolie is een lichte vochtinbrengende crème op oliebasis die snel en moeiteloos over je hele baard kan worden aangebracht.

Boar's Hair Brush of Beard Comb om de olie gelijkmatig over de hele baard te verdelen. Hoewel ze er subtiel uitzien, zorgen oliën voor een zijdezachte baard zonder de smeuïge textuur die je zou kunnen krijgen van commerciële conditioners en siliconenproducten (schmiere). Pro-tip: de microscopisch kleine schubben op een zwijnenhaarborstel reinigen je baard, exfoliëren je huid en verdelen tegelijkertijd baardolie.

De balsem is ontworpen om een ​​hogere viscositeit te hebben dan de olie, wat betekent dat het dikker van textuur is en langer duurt om te absorberen. Waar baardolie wordt geleverd in een fles met vloeistof, heeft balsem qua structuur meer te maken met pommade of vaste eau de cologne.

Dit is ook wat je baard wat extra glans geeft en tegelijkertijd gezond houdt (pomade). De dikte van balsem is ook functioneel - het heeft net genoeg houvast om hardnekkige baardharen en fly-aways te kammen die tegen de vorm van je baard en de verzorgingsdoelen ingaan. Het kan ook worden gebruikt als een low-hold stylingmiddel voor je snor en bakkebaarden voor een beetje meer afwerking rond de randen.

100% Verzorging Voor Jouw Baard Of Snor

Baardolie is fantastisch om de huid onder je baard en je baard gezond te houden, maar balsem is ook ontworpen om als huidbevochtiger te gebruiken. Je kunt het gebruiken als dagelijkse vochtinbrengende crème, als iets om je tatoeages helder te houden, of je kunt het bewaren voor drogere maanden die wat extra TLC vereisen.

Het wordt geleverd in een TSA-vriendelijke maat van 3,4 ounce, dus je hebt maar één product nodig voor zowel baard als lichaam. Als je je afvraagt ​​of je zowel de olie als de balsem tegelijkertijd op je baard kunt aanbrengen, is het antwoord ja, maar met een voorbehoud:Wees voorzichtig als u beide producten gebruikt.

Begin met een klein beetje product en werk langzaam toe naar wat je nodig hebt. Pro-tip: als je een glanzender afwerking wilt terwijl je beide producten gebruikt, breng dan eerst baardolie aan en daarna balsem..Door het gebruik van baardolie en baardwax krijg je een mooie glanzende volle baard en bepaalde varianten stimuleren ook nog de baardgroei. shavette. Bekijk het aanbod hieronder daarom voor een mooie volle baard! Voor de beste baardverzorging producten kun je bij ons terecht, we hebben baardwax, baardolie, snorwax, baardbalsem, baardgroeimiddel en meer.

Navigation

Home

Latest Posts

Casual Overhemden Voor Heren Online Shoppen

Published May 31, 21
6 min read